Magazijn

Magazijn

magazijn-gesnedeVoor wie aan de slag wil in een magazijn!

Magazijnmedewerker 

Je leert goederen ontvangen, laden, in- en uitpakken. Je leert ze sorteren, controleren, klaarmaken voor verzending, verplaatsen en opslaan.

Hiervoor leer je hulpmiddelen gebruiken zoals de transpallet, duivel, … en stapelhulpmiddelen zoals pallet, box, kooi, … .

Ook leer je hoe je veilig en efficiënt kan stapelen en hoe je de goederen moet tellen, scannen en registreren. Tenslotte leer je de bijhorende documenten controleren en invullen. 
De opleiding Magazijnmedewerker bestaat uit 3 modules:

  • Inkomende goederen                                             
  • Magazijntaken
  • Uitgaande goederen

Bestuurder Heftruck

Je leert goederen laden, lossen en systematisch stockeren in een magazijn met behulp van de vorkheftruck. Logisch en ordelijk kunnen werken is nodig om tot een goed resultaat te komen.
Daarnaast leer je bestellingen voorbereiden door de goederen klaar te zetten. Hiervoor moet je ook met een computersysteem leren werken. 
Desondanks blijft lichamelijke arbeid in een magazijn altijd nodig. Brute kracht of met een heftruck kunnen rijden is niet alles, het magazijnwerk is erg veelzijdig en vereist ook dat je goed kan samenwerken met je collega's.

De opleiding Bestuurder heftruck bestaat uit 3 modules:

  • Besturing heftruck
  • Verplaatsing lading extern transportmiddel
  • Verplaatsing lading heftruck

Bestuurder Reachtruck

De reachtruck is een soort heftruck die heel wendbaar is en kan gebruikt worden in smalle gangpaden. Je leert hiermee pallets laden, lossen en systematisch stockeren in een magazijn. Ook het voorbereiden van bestellingen door de goederen klaar te zetten, wordt aangeleerd. Hiervoor moet je met een computersysteem leren werken. 
Desondanks blijft lichamelijke arbeid in een magazijn altijd nodig. Brute kracht of met een vorkheftruck kunnen rijden is niet is niet voldoende, je moet ook goed leren samenwerken met je collega's om je werk ordelijk en volgens een verstandig systeem, te kunnen doen.

De opleiding Bestuurder reachtruck bestaat uit 2 modules:

  • Besturing reachtruck
  • Verplaatsing lading reachtruck