Keuken

KeukenVoor wie aan de slag wil in een keuken!

Grootkeukenmedewerker

De grootkeukenmedewerker voert volgens instructies van de verantwoordelijke voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) en vaat uit. Hij verwerkt ingrediënten tot basisbereidingen binnen een grootkeuken door het toepassen van basiskooktechnieken stoven, koken, bakken en blancheren. Hij bereidt de maaltijddistributie voor en verzorgt de dienst aan de toonbank of buffet.

De opleiding Grootkeukenmedewerker bestaat uit 3 modules:

  • Grootkeukentechnieken
  • Initiatie keuken
  • Verdeelsystemen

Grootkeukenhulpkok

De grootkeukenhulpkok voert voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) in functie van warme en koude grootkeukenbereidingen uit. Hij verwerkt ingrediënten door het toepassen van basiskooktechnieken tot warme en koude grootkeukenbereidingen. Hij bestelt en ontvangt voedingsmiddelen binnen de grootkeuken. Hij organiseert en volgt grootkeukenprocessen op, hij geeft instructies aan de grootkeukenmedewerker.

De opleiding Grootkeukenhulpkok bestaat uit 5 modules:

  • Grootkeukenbereidingen
  • Grootkeukenprocessen
  • Grootkeukentechnieken
  • Initiatie keuken
  • Verdeelsystemen grootkeuken

Keukenmedewerker

Je leert de instructies van de verantwoordelijke opvolgen, voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) uitvoeren en de vaat doen. Je leert ingrediënten tot basisbereidingen binnen een keuken verwerken door de basiskooktechnieken van stoven, koken, bakken en blancheren toe te passen.

De opleiding Keukenmedewerker bestaat uit 2 modules: 

  • Initiatie keuken
  • Keukentechnieken

Hulpkok

Je leert de basiskooktechnieken en het voorbereidend werk (mise-en-place) voor warme en koude keukenbereidingen. Je leert voedingsmiddelen voor de keuken bestellen en ontvangen, keukenactiviteiten organiseren en opvolgen en instructies geven aan keukenmedewerker.

De opleiding  Hulpkok bestaat uit 5 modules :

  • Initiatie keuken
  • Keukenprocessen
  • Keukentechnieken
  • Koude keukenbereidingen
  • Warme keukenbereidingen