Horeca

HorecaVoor wie aan de slag wil in de horeca!

Zaalmedewerker

De zaalmedewerker werkt volgens de instructies van de verantwoordelijke. Hij schikt tafels en stoelen volgens plan en dekt de tafels. Hij verwelkomt klanten en verzorgt de vestiare. Hij haalt dranken, gerechten en benodigdheden af voor de hulpkelner of klener en voert de bardienst voor niet-alcoholische dranken uit. 

De opleiding zaalmedewerker bestaat uit 2 modules:

  • Initiatie bar en bediening
  • Zaal- en tafelschikking

Hulpkelner

De hulpkelener voert de voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) voor de zaal en de bar uit. Hij helpt bij het onthaal en de bediening van de klanten. Hij ruimt tafels af na de dienst en verzorgt de mise-en-place voor de volgende dienst.

De opleiding hulpkelener bestaat uit 3 modules:

  • Initiatie bar en bediening
  • Zaal- en tafelschikking
  • Bediening

Kelner

De kelner organiseert de zaal en geeft instructies aan de hulpkelner. Hij begeleidt klanten, geeft menu- en drankenadvies en handelt de betaling af. Hij beheert tevens de voorraad, plaatst bestellingen en berekent de kostprijs.

De opleiding kelener bestaat uit 5 modules:

  • Initiatie bar en bediening
  • Zaal- en tafelschikking
  • Bediening
  • Klantenservice
  • Zaalorganisatie